BYVANDRINGER I ODENSE

KOM MED PÅ HISTORISKE BYVANDRINGER MED FARVERIGE FORTÆLLINGER

 

Odense er en grøn storby med fantastisk arkitektur, spændende kunst i byrummet, H.C. Andersens Hus og Vikingeborgen Nonnebakken, der er UNESCO-kulturarv. Jeg tilbyder byvandringer med forskellige temaer på både dansk og engelsk. Tilmelding sker gennem Odense Tour Guides (link) 

 

1. ODENSE KLASSISK BYVANDRING (1 – 3 timer)

Oplev den historiske bymidte og hør fortællinger om byens udvikling fra vikingetid til nutid: Skt. Knuds Kirke, Odense Slot, H. C. Andersens Hus, klostre, rådhuset, fine købmandsgårde, farverige småhuse, parker og åen, der bølger sig gennem byen. I vil også høre om den gamle industriby og byens transformation til nutidens grønne storby.

 

2. ODENSE KORT OG GODT (1 time)

Få hele historien om Odense set fra ét sted på den monumentale plads Flakhaven. Her ligger både domkirken, rådhuset og den livlige gågades centrum. Denne tur er god for grupper, der vil have en hurtig appetitvækker til at opleve Odense på egen hånd eller for deltagere med rollator eller kørestole, der får hele Odenses historie på en kort tur.

 

3. ODENSE EN GRØN STORBY – FORTID, NUTID OG FREMTID (1 – 4 timer, gåtur eller på cykel)

Grønt er godt for klima, planter, dyr, mennesker – og byer! Odense Å slynger sig frisk gennem byen og har dannet rygrad i Odense som grøn foregangsby gennem 200 år. Hør fortællinger om Odense som cykelby og gartnerby. Se eksempler på nutidens grønne byprojekter med letbane og oplevelseshaver i den gamle bymidte. Gåturen langs Odense Å kommer omkring Eventyrhaven og Munke Mose. Turen på cykel giver mulighed for også at besøge lystskoven Fruens Bøge og naturprojekter i udkanten af Odense.

 

4. ODENSES SMÅ PERLER – BAGGÅRDE, SMUTVEJE OG SKJULTE OASER (1 – 3 timer)

Få skridt fra Odenses hovedstrøg og attraktioner gemmer Odense på en mangfoldighed af spændende byrum. Kom med på opdagelse og få nysgerrigheden stillet! Se og hør fortællinger om gamle købmandsbaggårde, Rosenbækken rundt om middelalderbyen, smøgerne ved Brandts Klædefabrik, passager til Filosofgangen og andre hemmelige steder.

 

5. ODENSE HAVN I FORVANDLING (1 – 2 timer)

Odense Havn er en levende bydel i forvandling fra en vigtig industrihavn til et kulturelt åndehul tæt på midtbyen. Kanalhavnen blev gravet med håndkraft i 1790’erne, og A.P. Møller grundlagde her i 1918 sit skibsværft. Se og hør om omdannelse af havnen gennem de seneste 25 år med Havnebad, Promenadeby, Nordatlantisk Hus, midlertidige aktiviteter på Byens Ø, streetfoodmarked i Storms Pakhus, landskabskunst, grønne tage og fantastisk udsigt fra Byens Bro.

 

6. ODENSE SET GENNEM KUNSTEN (1 – 3 timer)

Opdag kunsten i det fri i Odense. Gåturen gør ophold ved klassiske statuer, moderne skulpturer, vandkunst, murmaleri og kunstneriske installationer. Kunstværkerne åbner for fortællinger om Odenses historie og transformation: Drabet på Knud den Hellige, H. C. Andersens barndomsby, industrialisering, velfærdstid og byens forvandling til nutidens internationale kulturby og grønne storby.

 

7. VIKINGERNES ODENSE (1 – 3 timer)

Se sporene og hør fortællinger om vikingetiden i Odense. Her var tidligere offersted for den nordiske hovedgud Odin, der har givet navn til byen. På Nonnebakken byggede Harald Blåtand i 900-tallet en af sine fem mægtige ringborge, som i dag er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Danmarks sidste vikingekonge, Knud den Hellige, blev dræbt i Odense af oprørske bønder og hans jordiske rester er i dag bevaret i krypten i Odense Domkirke.

 

 

 

Deltagelse i byvandringer i Odense med Helle Solhøj sker på eget ansvar.